Maanteedel tõuseb temperatuur 60 kraadini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumus mõjub laastavalt ka maanteedele. Pildil Rakvere-Haljala maantee remont.
Kuumus mõjub laastavalt ka maanteedele. Pildil Rakvere-Haljala maantee remont. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kuumuse ja intensiivse päikese käes kerkivad maanteede pinnal temperatuurid isegi 60 kraadini ning seetõttu lagunevad teed mitmel pool Eestis.

Mööda Eestit ringi sõitev maanteeameti teehoiu osakonna juhataja Rain Hallimäe sõnas rahvusringhäälingu raadiouudistele, et põhimaanteede katet pole kuum päike kahjustanud, küll aga on löögi all vanemad teed, kus on kasutatud palju bituumenit.

«Probleemsemad kohad on niisugused, kus on lapitud kohad või toimub maha- või pealesõit suurele teele - seal autorattad mõjuvad, toimuvad pidurdused ja kiirendused. Need kohad kipuvad varem leemendama hakkama,» rääkis Hallimäe. «Ja siis niisugused kohad, kus on pinnatud suve lõpupoole ja kasutatud võib-olla natuke suuremaid bituumeninorme.»

Samuti lagunevad teed linnades ja metsavahel, kuhu jahutav õhk ligi ei pääse.

Teede kastmine annab Hallimäe sõnul vaid ajutist leevendust. Kuumuse tõttu kiirusepiiranguid maanteeamet kehtestada ei kavatse, küll aga väiksematel teedel koormuspiiranguid.

«See, mis me saame teha, on katete ülepuistamine sõelmete või liivaga,» lisas Hallimäe.

«Meil on palve ka teekasutajatele - kui nad näevad kohti, kus on oht, et autorattad kisuvad teekatet välja, lõhuvad või on mingil muul kombel ohtlik, et nad helistaksid maanteeinfokeskuse lühinumbril 1510,» palus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles