Jaan Sõrra ühineb sotsidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Sõrra
Jaan Sõrra Foto: Margus Ansu

Eile Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga liitumiseks avalduse teinud Eesti Põllumeeste Keskliidu presidendi Jaan Sõrra arvates peaks poliitikas osalema palju rohkem põllumehi ja maarahvast.

Sõrra hinnangul arvestaks poliitilised jõud maameeste arvamustega, kui põllumehi oleks täna 220 000 nagu enne sõda. Praegu on tegevpõllumehi vaid mõni tuhat, kellele lisandub ligi viis tuhat tublit talunikku. Riigikokku kuulub vaid kolm põllumeest.

«Tänased valitsuserakonnad ei ole üles näidanud hoolimist ega arusaamist ei põllumehe ega maaelaniku muredest,» arvas ta.

Sõrra sõnul on lähiaastad põllimehele ja regionaalpoliitikale otsustava tähtsusega, sest siis selgub, kas talupidajate arv väheneb veelgi ning jätkub maapiirkondade ääremaastumine või saadakse aru, et Eesti ei ole ainult üks suur linnriik.

Ühiskonna sotsiaalse närvi positiivse ilminguna tõi Sõrra esile Eesti Põllumeeste Keskliidu poolt algatatud nn lihasõja Rimi kaubandusketi vastu, kus müügilt võeti kodumaine liha.

Sõrra on alates 2004. aastast olnud tegev Eesti Põllumeeste Keskliidus, kus ta eelmisest aastast on presidendi ülesannetes.

Koos pojaga peab Sõrra Laeva vallas Kämara-Antsu talu, kus kasvatatakse teravilja ja rapsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles