«Võidab see, kellel on kõige hullem mees» jõuab ekraanile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katariina Tamm (vasakul) ja Piret Krumm etenduses «Võidab see, kellel on kõige hullem mees».
Katariina Tamm (vasakul) ja Piret Krumm etenduses «Võidab see, kellel on kõige hullem mees». Foto: Siim Vahur

Möödunud teatrihooajal täissaalidele mängitud pihtimuslikku teatrilavastust noorte vallaliste naiste elust Eestis näeb õige pea ETV ekraanil. Viimane võimalus kogeda näitlejannade Piret Krummi ja Katariina Tamme vahetut lavasarmi on telesalvestuste käigus, mis toimuvad 11. ja 12. augustil algusega kell 16 ETV 4. stuudios.

Sketšide, lugude ja oma­vaheliste dia­loogide kaudu vaatavad Krumm ja Tamm irooniliselt tagasi juhtumistele oma elus ning suhetele meestega, kelle määratlus tänapäeval järjest ähmasemaks muutub. Kas tegu on feministliku tükiga? Üks osalisi, Piret Krumm, on segaduses: «Kas ma olen feminist, kui mul on eneseväärikus? Võib-olla tõesti, et eneseväärikus ongi Ida‑Eu­roopa ver­sioon femi­nismist,» arutleb ta.

Teine esineja Katariina Tamm toob esile, et pihti­muslik žanr algas kunstis tegelikult juba püha Augustinusega ja tipnes nüüd hiljuti Maire Aunaste raamatuga «Viis aastat peidus», mis räägib teatavasti teletähe juhtumistest Ameerikas. «Tükki on kogutud hale­naljakaid juhtumeid meie enda ja meie sõprade elust,» ütleb Tamm. «Ongi kõik. Seal on nalja, on eneseirooniat, on otsimist ja on leidmist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles