Silvia Paluoja: eneseteadlik Kilingi-Nõmme

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme priitahtlike pritsimeeste seltsi järeltulijad, Kilingi-Nõmme tugikomando seltsi asutamise 120. aastapäeval.
Kilingi-Nõmme priitahtlike pritsimeeste seltsi järeltulijad, Kilingi-Nõmme tugikomando seltsi asutamise 120. aastapäeval. Foto: Silvia Paluoja

Heinakuus tähistas Kilingi‑Nõm­me suure­jooneliselt kahte väärikat juubelit, 120 aasta möödumist priitahtlike pritsi­meeste seltsi asutamisest ja 100 aas­ta täissaamist Saarde kihel­konna esimesest laulupeost. Pidu peeti suve­aias, peo­paigaks kujunenud kohas.

Aga linna­pea asemel pidas kõnet valla­vanem. Selle­pärast, et 2005. aas­ta valimistega ühineti Tali ja Saarde vallaga, ja paari tuhande elanikuga Kilingi-Nõmme kui vallasisese linna üle valitseb meeri asemel Saarde vallavanem.

Kilinginõmmelaste enese­väärikust krattis muutus kõvasti, kuid nende kui linlaste maine säilis. Sellesse viie kilo­meetri pikkuse­sse, poole­teise kilo­meetri laiusesse ja 53 täna­vaga linna põi­kaja hoomab aja rahu­likku kulgu lille­ilusas Pärnu­maa kagu­nurgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles