Kaarel Arb: küsija näoga draakon

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Arb
Kaarel Arb Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti parim muusikaalbum on Ewert and the Two Dragonsi «Good Man Down». Läbi aegade! Vähemalt on ta seda Raadio 2 korraldatud küsitlusel osalenud 1079 hääletanu arvamuste summana. Ja kui tuhande kaheksakümnes nüüd sellega rahul pole, siis kus oli su arvamus siis, kui see arvesse oleks läinud?

Värske asja üle otsustada on raske. Kas 2011. aastal ilmunud «Good Man Down» saaks selle tiitli ka näiteks viie aasta pärast, selgubki loodetavasti siis, kui keegi küsida jaksab, sest kuigi «Eesti parim album läbi aegade» kõlab lõplikuna, ei peatu muusika ega püsi jäävana inimeste maitse.

Muidugi on kolme aasta tagune plaat meeles rohkematel inimestel kui mõnekümne aasta tagune, Ewert and the Two Dragons on aga oma muusikaga ületanud mitmesuguseid piire ning mil määral on hääletatud muusika ja mil määral maailmaedu eest, ei olegi lõpuks oluline. Loeb kuulaja isiklik suhe artisti ja albumisse ning draakonid on seda luua suutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles