Politsei «ohver» võis ise provotseerida

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intsident 12. juulil 2014 Kultuuritolmu festivalil, mis tõi ühele politseinikule süüdistuse võimuliialduses.
Intsident 12. juulil 2014 Kultuuritolmu festivalil, mis tõi ühele politseinikule süüdistuse võimuliialduses. Foto: Kaader videost

Kõik asjad ei pruugi olla nii, nagu need kõrvaltvaatajale paistavad – nende sõnadega saab kokku võtta konflikti juuli keskel Tallinnas peetud üritusel Kultuuritolm.

Avalikkus teab väidetavast politseivägivallast eelmisel kuul Tallinnas Patarei vangla territooriumil seda filminud inimeste videosalvestistest. Postimees uuris konfliktile eelnenud sündmusi ja avastas võimaluse, et politseid liigses vägivallas süüdistajate sooviks võib olla hoopis üldsuse arvamusega manipuleerimine.

Videosalvestisel nähtu põhjal politsei süüdistamise ja süüdlaste vastutusele võtmise nõudmise asemel pidasin kohasemaks taastada tagantjärele konfliktile eelnenud sündmused. Samavõrd, kui vajab vastamist küsimus, miks politsei teenistuskoeral väidetavat vastuhakkajat pikalt pureda lasti, vajab vastust seegi, miks politseikoera kasutamiseni üldse jõuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles