Ehitus: vaata, millist elurajooni ja riigikaitseobjekti plaanitakse Järve asumisse

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ahitekt11

Tallinna linnavalitsus kavatseb algatada Järve asumisse elamukvartali rajada võimaldava detailplaneeringu koostamise.

Algatatav detailplaneering hõlmab Rahumäe tee 2a, 4a ja Rahumäe tee 3 // Tuisu tn 23 kinnistute ja lähiala, arendaja plaanib rajada üle 12 ha suurusele maa-alale korterelamud ja lasteaia, ühtlasi nähakse ette pargi rajamine ning soovitakse rekonstrueerida või ehitada riigikaitse otstarbel kasutatav hoonetekompleks.

Tallinna Linnavalitsuse korraldusega algatatakse Kristiine linnaosas, 12,12 ha suurusel maa alal Rahumäe tee 2a, 4a ja Rahumäe tee 3 // Tuisu tn 23 kinnistute ja lähiala detailplaneeringu koostamine, eesmärgiga olemasolevate kinnistute piiride ja maakasutuse sihtotstarvete muutmise teel moodustada elamumaa, ühiskondlike ehitiste maa, riigikaitsemaa ja üldkasutatava maa sihtotstarbega krundid ning määrata ehitusõigus korterelamute, lasteaia ja riigikaitse otstarbel kasutatavate hoonete kompleksi rekonstrueerimiseks või ehitamiseks ning pargi rajamiseks. Lisaks antakse planeeringus heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus.

Planeeritav 12,12 ha suurune maa-ala asub Kristiine linnaosas Retke tee, Tuisu tänava, ja Elektroni tänava vahelisel alal. Planeeritaval alal asuvad riigikaitsemaa sihtotstarbega kinnistud on riigi omandis, kinnistute valitseja on Kaitseministeerium. Lisaks jäävad planeeritavasse alasse osa Tallinna linnale kuuluvast transpordimaa sihtotstarbega kinnistust ning ala juurdepääsude ja liiklusküsimuste osas terviklahenduse andmiseks ka mitu elamumaa sihtotstarbega, hoonestatud eraomandis ja -valduses kinnistut.

Riigi Kinnisvara AS korraldab pärast detailplaneeringu algatamist detailplaneeringu koostaja leidmiseks riigihanke. Detailplaneeringu algatamise taotluse juurde on lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali koostanud arhitekt11 OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles