Lugejad vihastele Tallinna autojuhtidele: sõitke rattaga ja vaadake naisi

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattur.
Jalgrattur. Foto: Caro/ Scanpix.

Tallinncity lugejad regaeerisid vihaste autojuhtide märkustele Tallinna umbejooksnud linnaliikluse kohta erinevate soovitustega, millest sagedasem oli nõuanne neljarattaline kaherattalise vastu vahetada.

«Mis mõttes ei ole võimalik liigelda? Liiklen iga päev jalgrattaga ja jala ning pole mingit probleemi liiklemisega. Kel hädasti vaja autot kasutada, sellele muidugi tunnen kaasa, sest liiklusolud pidavat kesklinnas veel kitsamaks minema. Kõik, kel võimalik, hüpake kaherattalise selga ja nautige vaba liikumist. Mootorratas või mopeed ka autost paremad variandid, kui vändata ei viitsi,» kõlab ühe lugeja soovitus.

«Mina kasutan ratast ka sügisel vihmaga ja pole häda midagi. Nagu ühes laulus: hommikul on hea, päeval väga hea, õhtuti on erakordselt hea. Võib vihma kallata, võin poris tallata, ikkagi on trallalallallaa,» luuletab teine.

Samas võtsid sõna ka skeptikud: «Kiirabi hakkab ka jalgrattaga sõitma - arstikohvrid ette korvi ja patsient visatakse raami peale. Mõnus. Iga maja peab endale muretsema suure komplekti tuletõrjevoolikuid/redeleid, siis ei pea tuletõrjeautoga laveerima teiste sõitjate ja teeaukude vahel, vaid tuletõrjujad hüppavad jalgrattale ja kihutavad kohale (tegelikult poleks neid siis vajagi). Sama politseiga - sahistab rattaga kohale, klõpsab kurjategija käeraudadega raami külge ja lohistab rõõmsalt jaoskonda. Nendele olete mõelnud, tohlakad linnaviletsuse kaitsjad?» paiskab üks lugeja kommentaariumisse.

Soovitusi jagatakse ka seisakus passivatele autojuhtidele. «Oled ummikus, siis räägi kaasreisijaga juttu või kui sõidad üksi, siis loe uudiseid või raamatut. Vaata aknast välja - suvisel ajal kõik teed ilusaid Eesti tüdrukuid täis,» kõlab ühe lugeja kommentaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles