Argo Ideon: miljardäri vaevad

Argo Ideon
, Poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ideon
Argo Ideon Foto: Pm

Vene oligarh Gennadi Timtšenko (61) on üks maailma rikkamaid inimesi. Täpsemalt 79. kohal, kui uskuda Forbesi tänavust tabelit – Venemaal aga seitsmes. Tema hinnanguliselt umbes 14,5 miljardi dollariline varandus pärineb nafta- ja gaasiärist. Bloomberg hindab küll tema varandust umbes poole väiksemaks.

Timtšenko on lisaks Venemaale ka Soome kodanik, ning USA võimude andmeil on tal kolmaski kodakondsus, sünnipaiga Armeenia oma. Tegelikult on ta küll pikka aega elanud hoopis Šveitsis.

Viimasel ajal on aga rahvusvahelist äritegelast tabanud mõningad ebameeldivused. Nimelt pani USA ta märtsikuus sanktsioonide nimekirja kui Vladimir Putini siseringi kuuluva isiku. Vahetult enne nimekirja avaldamist müüs Timtšenko oma tähtsaima ettevõtte, Gunvori osaluse. USA rahandusministeeriumi väitel «Putinil on investeeringud Gunvoris ja tal võib olla ligipääs Gunvori rahale».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles