Juhilubadeta sõitnud pereisa lõpetas puhkuse asemel pogris

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
43-aastane mees oli perega teel Pärnusse puhkama.
43-aastane mees oli perega teel Pärnusse puhkama. Foto: SCANPIX

Eile Pärnumaal jäi kolmandat korda juhtimisõiguseta sõitmise pärast vahele 43-aastane pereisa, kes oli teel perega puhkusele.

Mees jäi vahele eile kell 13.35 Pärnumaal Vändra lähistel, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Selle aasta jaanuaris ja märtsis oli talle samasuguste rikkumiste eest karistuseks määratud rahatrahv, kuid trahvid on mehel tasumata ja nii pidaski politsei õigeks taotleda talle seekord kohtult karistuseks aresti määramist, sest varasemad karistused ei olnud mehe käitumist mõjutanud.

Pärnu maakohus määras mehele karistuseks viisteist ööpäeva aresti.

«Mees oli perega teel Pärnusse puhkama, kuid nii tema kui ka pere puhkus jäi lühikeseks. Murelikuks teeb, et pereisa kujundab oma sellise vastutustundetu käitumisega ka pere nooremate liikmete harjumusi ja vildakaid väärtushinnanguid,» ütles Lääne prefektuuri liiklusejärelevalvetalituse juht Sander Peremees.

Lisaks märgib ta, et mees on kunagi küll juhtimisõigust omanud, kuid erinevatel põhjustel on see õigus temalt aastaid tagasi ära võetud ja ta ei ole astunud ühtegi sammu, et seda õigust taastada.

Peremees peab oluliseks, et toimepandud õiguserikkumisele järgneb kiirelt karistus: mehe tabamisest kuni kohtu tehtud otsuseni kulus aega umbes 2,5 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles