Pelletitehase tulekahju põhjustas saepuruveskist lennanud säde

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaal Varstu vallas Paganamaa külas puhkes pelletitehases tulekahju.
Võrumaal Varstu vallas Paganamaa külas puhkes pelletitehases tulekahju. Foto: Lõuna päästekeskus

Võrumaal Varstu vallas eile puhkenud pelletitehase tulekahju põhjustas saepuruveskist lennanud säde.

Päästekeskuse menetlusinspektori sõnul sai tulekahju alguse saepuruveskist lennanud sädemest, mis saepurukogujas tolmu plahvatusega süütas. Tuli levis väga kiiresti katusekonstruktsioonidele ning kogu hoone ulatuses laiali, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

Häirekeskus sai kell 19.56 teate, et Paganamaa külas põleb pelletivalmistamise tehase lao- ja tootmishoone. Päästjate saabudes põles lausleegis laohoone osa, kus hoiti saepuru ning pelleti toormaterjali ja asusid saepuru kogumispunker ning materjali purusti. Laohoone mõõtmed on 22 korda 45 meetrit.

Tuli oli levinud ka tootmishoone katusele, milles asusid tootmisseadmed. Päästjad asusid tootmishoonet kaitsma, et takistada tulekahju levikut hoone sisse. Tulekahjus laohoone praktiliselt hävis. Toomishoonel hävis osaliselt katus.

Firma tõstuki abil veeti veel hommikul laost välja saepuru ja heinapalle, et avastada tulekoldeid ning tulekahju lõplikult kustutada.

Praegu otsitakse saepuru seest tulekoldeid edasi ning sündmuskohal tegutsevad Mõniste päästjad ja Rõuge vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles