Tehnikakõrgkoolis saab sügisest õppida Elroni rongijuhiks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Postimees.ee

Tallinna Tehnikakõrgkool alustab oktoobris Elroni tellimusel rongijuhtide koolitusega. Elron lubab, et kõik edukalt lõpetajad saavad töökoha.

«Sellest sügisest hakkab meile rongijuhte koolitama Tallinna Tehnikakõrgkool - ainus kool, mis Eestis raudteega seotud koolitust pakub,» ütles Elroni personalijuht Liia Rentik.

«Liialdamata võib väita, et see on tänapäeva Eestis üks väheseid erialasid, kus edukale lõpetajale on töö sisuliselt garanteeritud,» lisas ta.

Hetkel töötab Elronis 79 rongijuhti ning kuus rongijuhi õpilast, kuid tööd oleks pakkuda veel kümnele rongijuhile.

«Kui kellelgi nüüd silmad särama lõid, siis 27. augustil algusega kell 10 korraldame koostöös Tallinna Tehnikakõrgkooliga infopäeva, kus osalevad nii tulevased õpetajad kui ka Elron kui tööandja,» lisas Rentik.

Avaldusi koos elulookirjeldustega ootab kool 5. septembrini.

Rentiku sõnul vaatavad Elroni esindajad koos kooliga seejärel üle kandidaatide sooviavaldused ja CVd ning valitakse välja kümme potentsiaalset rongijuhti, kes peavad läbima tervisekontrolli.

«Tervisekontrolli edukalt läbinutega sõlmibki Elron töö- ja koolituslepingud,» kirjeldas Rentik protsessi.

Peale teooriaõpinguid (2,5 kuud, 368 tundi) toimub praktika Elronis (16 nädalat, 640 tundi), mille eest makstakse ka töötasu. Praktikale järgneb veel 40 tundi õppetööd ja vedurijuhtimise teooriaeksami sooritamine maanteeametis. Sellele järgnevad omakorda eraldi väljaõpe ja sertifitseerimised Elronis.

Koolitus toimub täiendkoolitusena päevaõppe vormis, koolitusprotsess lõpeb eeldatavalt 2015. aasta mais.

Raudteeseaduse alusel väljastatakse vedurijuhiluba isikule:

  • kes on vähemalt 20-aastane;
  • kes on läbinud keskhariduse baasil raudteeveeremi juhtimiseks vajaliku koolituse ja saanud vastava väljaõppe raudtee-ettevõtja juures;
  • läbinud tervisekontrolli ja kutsesobivuse psühholoogilise kontrolli, lähtudes vedurijuhi töö vastutusest ja töö eripärast;
  • kes on sooritanud maanteeametis edukalt vedurijuhtimise teooriaeksami.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles