Linnavalitsus ei andnud Patareivi korraldamiseks luba

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patareivi flaier
Patareivi flaier Foto: PMO montaaž

Tallinna linnavalitsus ei andnud luba korraldada reedel endises Patarei vanglas elektroonilise muusika üritust Patareiv.

Korraldajad esitasid taotluse ürituse korraldamiseks Patarei merekindluse hoovis alates 8. augusti kella 22 kuni 9. augusti kella kuueni hommikul.

«Linnavalitsus otsustas täna mitte anda luba korraldada Patarei vanglas niisugust üritust nagu Patareiv. Linnavalitsuse tegi valvsaks see, et ürituse korraldajad on samad, kes ei saanud hakkama hiljutise üritusega, kus oli suur konflikt politsei, turvatöötajate ja külastajate vahel,» rääkis abilinnapea Kalle Klandorf linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Oleme seisukohal, et need korraldajad ei ole võimelised seda üritust läbi viima. Ma olen sel nädalal mitu korda vestelnud politseiprefektiga. Ka prefekti arvates ei ole see koht niisuguste ürituste jaoks sobiv. Nii et arvestades kõike eelnevat ei andnud linnavalitsus selle ürituse läbiviimiseks luba,» ütles Klandorf.

Patareivi ühe korraldaja Tõnis Hiiesalu sõnul on abilinnapea selline väljaütlemine veidi kummaline. Hiiesalu oli ka hiljuti politsei ja külastajate vahelise konfliktiga lõppenud ürituse Kultuuritolm korraldajate seas ning tema hinnangul ei teinud korraldajad seal midagi valesti. «Antud olukorras korraldajad tegid kõik õigesti. Kes ei saanud hakkama, oli turvafirma. Turvafirma me vahetasime välja ja minu teada on meil selle ürituse jaoks igalt poolt vajalikud kooskõlastused olemas,» lausus Hiiesalu.

Kuna tegemist on üritusega, mis kestab kauem kui keskööni, on selle läbiviimiseks vaja ka linnavalitsuse luba, mis korraldajatel täna saamata jäi. Kehtiva korra kohaselt on võimalik linnavalitsuse otsust halduskohtus vaidlustada. Hiiesalu sõnul proovitakse luba siiski saada.

Ta lisas, et sama meeskond on muusikaüritusi korraldanud viis aastat ning ainus suurem konflikt oli eelmisel Kultuuritolmul. Varasematel aastatel on esinenud üksikuid juhtumeid, kus ürituselt lahkujad on öösel tänaval käratsenud ja sellega mõnda üksikut kohalikku elanikku häirinud ning sellega kõik probleemid piirduvadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles