Hommikune jäätis maksab rannas hingehinda

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity tutvus jäätise ja karastusjookide hindadega Tallinna supelrandades ning leidis, et hommikul randa minnes tuleb kas rahakott puuga selga või oma jäätised külmakotiga kaasa võtta.

Tallinna supelrandadele on tänavu iseloomulik see, et jäätisereklaame on tunduvalt rohkem kui jäätist. Nii näiteks reklaamitakse mitmes rannas jäätist riietuskabiinide seintel. Ja mõnikord peabki jäätisehimuline nende piltide vaatamisega leppima, sest rannas pole võimalik kuskilt jäätist osta.

Pirita

Pirita rannas on hommikul avatud asutus nimega rannabaar Fiesta. Pooleliitrised coca-cola joogid, kali ja Nestea jäätee maksavad seal 2.50. Pooleliitrine Gin Long Drink maksab neli eurot ja Aura vesi kaks eurot. Pooleliitrise A Le Coq Premiumi eest küsitakse neli ja Warsteineri õlle eest viis eurot.

Jäätisehindu võib iseloomustada ühe sõnaga – kirves. Pulgajäätis Regatt maksab kolm, Vana Toomase pulgajäätised neli ja Väikese Tomi jäätised 3,5 eurot. Võrdluseks, Stockmanni kaubamajas maksab Regatt 55 senti, Väikese Tomi jäätised olenevalt sordist 67-86 senti ja Vana Toomase pulgajäätised 1.02.

Suurelt teelt muuli juurde viiva tee ääres on veel neli jäätisekioskit, kuid need on teisipäeval kell 11.30, kui väljas on sooja tublisti üle 25 kraadi, lihtsalt suletud. Kui need aga ükskord avatakse, siis on sealsed hinnad rannabaari omadest jupp maad mõistlikumad.

Jäätist ja karastusjooke saab Pirita rannas mõõdukama hinnaga ka Regati Maja R-kioskist või teisel pool Merivälja teed asuvast Kauperi poest.

Poolele teele jääb ka Beach Cafe nimeline asutus, kus kiirtoidu kõrvale pakutakse karastusjooke ja alkoholivaba õlut hinnaga kaks eurot.

Harku järv ja Kakumäe

Harku järve ääres äratavad isu riietuskabiinidel olevad jäätise reklaamid, jäätist ja jooke müüakse ühes kioskis. Karastusjoogid, limonaad, kali ja mahl maksavad 1,5 eurot, vesi ühe euro. Jäätisekokteil maksab kolm, pulgajäätis 1,3 eurot ning pallijäätis sõltuvalt suurusest 1,5-2 eurot.

Kakumäel tegutseb rannakohvik, mis on avatud keskpäevast õhtuni. Seal müüakse ka jäätist hinnaga 1,5-2,5 eurot. Vesi maksab seal 1,5, karastusjoogid kaks ning Red Bull ja jäätisekokteilid kolm eurot.

Stroomi ja Pikakari

Põhja-Tallinna supelrandades on jäätise ja jookide hinnad tarbijasõbralikud. Stroomi ranna lõpus kergliiklustee ääres strateegiliselt väga heas kohas asuvas jäätisekioskis on Premia jäätiste hinnad 1-1.60. Pooleliitrised karastusjoogid maksavad 1.50 ning vesi üks euro.

Stroomi rannahoone ümbruses on erinevaid müügikohti nii palju, et lugemine läheb sassi. Pargitee ääres olevast ratastel müügikohast leiab ka Tallinna randade kõige odavama veepudeli, vaid 80 senti. Eskimo pulgajäätis maksab seal üks euro.

0,3 liitrit vaadikalja maksab rannahoone ees ühe euro ja pool liitrit 1.50. Rannahoones asuvas baaris maksab vesi 1.30, Coca-cola 1.70 ja õlu 2.50. Jäätiste hinnad on erinevates kioskites 1-2.40.

Pikakari rannas on vaid üks müügikiosk, mille juures pole keset kõige suuremat palavust vähimatki tunglemist määrata. Lähemale astudes selgub ka põhjus – kõik joogid on ära ostetud ja lisa pole loota varem kui tunni aja pärast. Jäätist külmleti põhja peal esialgu veel on, aga sedagi ei jätku ilmselt eriti kauaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles