Raamatuküla ootab Võtikverre külla

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk mulluselt raamatupäevalt, vestlevad soome kirjanik Rosa Liksom ja Võtikvere raamatuküla korraldaja Imbi Paju.
Hetk mulluselt raamatupäevalt, vestlevad soome kirjanik Rosa Liksom ja Võtikvere raamatuküla korraldaja Imbi Paju. Foto: Erakogu

Laupäeval ootab kirjanik ja filmitegija Imbi Paju kõiki raamatusõpru Võtikverre, et juba 15. korda maha pidada üks vahva raamatuküla päev. Raamatuküla idee sündis Pajul siis, kui tema lapsepõlvekodu maadel likvideeriti metskond ja nagu ta ise ütleb «see kant tuli ellu jätta».

Praegu on Paju kindel, et tänu raamatukülale suhtlevad inimesed omavahel tihedamalt kui varem. «Seega tähendab see saja elanikuga küla ellujäämist. Kirjandus on loonud siia täiesti uue vaimse maastiku, see peegeldub ka lastes. Raamatuküla olemasolu on muutnud selle koha narratiivi, andnud teada Võtikvere kultuurimaastiku olemasolust ja loonud uue kogemuse eluks. Ühe maastiku elushoidmine sõltub paljudest kogemustest, meie oskustest, vaimsest kapitalist, tarkusest, maailmapildist ja enese tajumisest selles kultuuriruumis, mida me ise oma tegevusega või tegevusetusega loome.»

Võtikvere raamatukülla tuleb huvilisi üle Eesti, ent külalisteks on ka eesti kirjanduse tõlkijad eri riikidest. Paju nendib, et kui külainimesed üritust ei toetaks ning kohalolekuga seda ei kinnitaks, siis ta ei saaks raamatuküla korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles