Eelmisel nädalal pikselöögi saanud rannavalvur päästis uppumisohust kaks noorukit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi rannas vetelpäästjana töötav Vladimir Artjomenko on harjunud teisi aitama, kuid teisipäeval vajas ta ise abi. Õnneks pääses ta pikselöögist tõsiste kahjustusteta.
Stroomi rannas vetelpäästjana töötav Vladimir Artjomenko on harjunud teisi aitama, kuid teisipäeval vajas ta ise abi. Õnneks pääses ta pikselöögist tõsiste kahjustusteta. Foto: Artur Sadovski

Eelmisel nädalal töökohustusi täites pikselöögi saanud G4Si rannavalvur päästis neljapäeva pärastlõunal Tallinnas Paljassaare poolsaare lähistel meres uppumisohtu sattunud noorukid.

Neljapäeva pärastlõunal puhkenud äikese, tugeva tuule ja tugeva vihmasaju tõttu oli suplemine kõikides Tallinna randades ohtlik, vahendas G4Si pressiesindaja.

Paljassaare poolsaarel Pikakari rannas tööl olnud rannavalvurid palusid äikese puhkedes suplejatel veest lahkuda, rannas oli tol hetkel umbes 75 inimest. Veendunud, et valvatav suplusakvatoorium on inimestest tühi ja ohtu kellegi tervisele ei ole, läks rannavalvur Vladimir Artjomenko vaatama, mis toimub väljaspool valvatavat ala, paremal pool Katariina kaid.

Kailt nägi päästja, et kaldast umbes saja meetri kaugusel vees on kolm noormeest, kellest kaks olid suurte lainete ja tugeva tuule tõttu sattunud raskustesse ja hüüdsid appi. Vladimir Artjomenko haaras kaks päästepoid ja kiirustas uppumisohtu sattunud noorukitele appi.

Teine rannas olnud päästja informeeris juhtunust viivitamatult kiirabi. Vladimir Artjomenko toimetas noorukid, kelle jõud suurte lainetega võideldes oli lõppenud, kaldale ja andis üle kohale saabunud kiirabi hoolde. Päästmist vajanud noorukite kolmas kaaslane jõudis ise kaldale.

Eelmise teisipäeva pärastlõunal sai Vladimir Artjomenko vette löönud välgust elektrilöögi, kui ta Stroomi rannas äikesetormi ajal suplejaid veest välja aitas.

G4S palub kõigil rannalistel oma elu mitte ohtu seada ning tugeva tuule, kõrge lainetuse ning äikese korral ujuma mitte minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles