Ujujad kahtlustavad Kauksi rannas sinivetikaid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauksi rand.
Kauksi rand. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Terviseameti teatel on ujujad märganud Peipsi ääres Kauksi rannas sinivetika kohaolu – peale suplust tekkis lastel nahaärritus ja kerge silmapõletik.

Randa külastanud inimene andis terviseametile teada, et vesi Kauksi rannas pole enam endine – see on sogane, halvalõhnaline ja vees ujuv heljum on väga tihe. Lisaks on kalad surnud nii vees kui ka rannal ning rannal on kollakasrohelise tooniga vetikajoon.

Peale suplust tekkis lastel naha kirvendus ja kergemakujuline silmapõletik.

Eile hommikul võeti Kauksist suplusvee analüüsid toksiliste vetikate määramiseks. Vastused peaks terviseameti teatel selguma hiljemalt reedeks. Viimati analüüsiti Kauksis vett 18. juulil.

Sogases vees ei tasu ujuda

«Supluskohtade külastajatele tuletame meelde, et kui suplusvees on näha ja tunda eelpool nimetatud iseärasusi, siis sellisesse vette pole mõistlik lapsi mängima lubada. Kiire suplus tugevama immuunsüsteemiga inimesele midagi halba ei tee, juhul kui ta ennast pärast suplust saab puhta veega üle loputada,» teatas terviseamet.

Kuna vetikate olemasolu rannas on suuresti mõjutatud ka tuule suunast ja selle muutusest, siis tasub alati enne vette minekut hinnata visuaalselt vee kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles