Suvitajate mass rikkus Emajõe randade suplusvee

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe vabaujula rand oli eile ennelõunal suvitajatest üsna tühi. Posti küljes rippus punane lipp ning infotahvlil teavitati inimesi temperatuurinäitude kõrval ka reostusest.
Emajõe vabaujula rand oli eile ennelõunal suvitajatest üsna tühi. Posti küljes rippus punane lipp ning infotahvlil teavitati inimesi temperatuurinäitude kõrval ka reostusest. Foto: Margus Ansu

Terviseameti andmetel ei vasta Emajõe vaba- ja linnaujula suplusvee kvaliteet normidele ning amet soovitab vähemalt nädala jagu neis Tartu randades mitte ujuda.    

4. augustil võeti Emajõe suplusveest proovid mikrobioloogilisteks uuringuteks, tulemused näitasid normist suuremat soole enterokokkide sisaldust vees ning rannavalve osutaja G4S Eesti paigaldas randa ujumist mittesoovitavad punased lipud ja reostusest teavitavad kirjad.

Terviseameti andmetel ei ületanud enterokokkide hulk vees lubatud piirmäära 100 (PMÜ/100 ml) siiski väga palju. Emajõe linnaujulas oli vastav näitaja 158 ja vabaujulas 167. Kontrolliti ka Escherichia coli bakteri näitajaid ning need olid kõik normis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles