Andrus Punt: valimisiga tuleb langetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Punt
Andrus Punt Foto: Erakogu

Andrus Punt, 16-aastane Tartu kooliõpilane, küsib, miks on valimisiga praegu just 18 aastat, ning leiab, et ka kaks aastat nooremad on sama hästi valmis valimistel osalema.

Eesti kihab! Külapoodides ja linnabaarides on teemaks valimisiga. Eestimaalaste südametunnistuse ja väärikuse viimased vaprad hoidjad, anonüümsed netikommentaatorid, avaldavad oma tugevat vastuseisu alaealistele hääleõiguse andmisele, kandideerimisõigusest rääkimata. Kahjuks ei ole asi vaid anonüümsetes netikommentaatorites. Keskmine inimene tunneb hirmu. Anda Eesti noortele võimalus hääletada kohalike omavalitsuste volikogude valimistel alates kuueteistkümnendast eluaastast ei saa ju olla õige?! Rääkimata võimalusest hääletada riigikogu valimistel.

Demokraatia printsiipi, et otsustamisse peab olema kaasatud võimalikult palju, võimalikult erineva sotsiaalse taustaga inimesi – sedasama, mille nimel esivanemad kodumaad veristes lahingutes vabastades võitlesid –, on oluline meeles pidada ka praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles