Port: süüdistuse saanute käitumine oli häiriv

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port (vasakul) ja Neinar Seli pärast komisjoni töö esmaste uuringutulemuste avaldamist pressikonverentsil juuni alguses.
Kristjan Port (vasakul) ja Neinar Seli pärast komisjoni töö esmaste uuringutulemuste avaldamist pressikonverentsil juuni alguses. Foto: Mihkel Maripuu

Dopinguainete väidetava vahendamisega tegelenud Tartu endise spordiarsti Vitali Bernatski tegevuse uurimise komisjoni pikka aega oodatud aruanne sai eile lõpuks avalikuks. Nagu eeldada võis, ei tõestata seal otseselt kellegi süüd või süütust. Järgmiste sammude tegemiseks viskas komisjon palli Eesti Olümpiakomitee kätte.

Nimelt leitakse komisjoni töö järeldustes, et EOK peaks oma volitusi kasutades välja selgitama, mis põhjusel ei soovinud mitmed Bernatski mainitud inimesed komisjoni töös osaleda, ja kaaluma nende sobivust spordis aktiivselt osalevate isikute ametikohtadele või rolli.

«Juba komisjoni töö esimestest minutitest alates oli selge, et me ei saa viia läbi juurdlust,» tõdes komisjoni esimees Kristjan Port ning selgitas, et tegemist on ühe ja teise poole sõna sõna vastu juhtumiga. «Küll aga tasub vaadelda inimeste käitumist sõna vastu – olgem ausad, need käitumised on häirivad. Inimesed, keda väidetavalt mustatakse, ei püüagi ennast kaitsta, vaid tõmbuvad hoopis eemale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles