Autoremondilukksepast hinnatud teatrikunstnikuks

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümne ameti mees: Jaanus Laagriküll oma värskeima, «Kapten Granti laste» lavakujunduse (õigemini vaid selle väikese osa) taustal.
Kümne ameti mees: Jaanus Laagriküll oma värskeima, «Kapten Granti laste» lavakujunduse (õigemini vaid selle väikese osa) taustal. Foto: Mihkel Maripuu

Umbes 50 teatrietendusele kujunduse ja tihti ka kostüümid loonud Jaanus Laagriküllile, Harjumaal Ülejõe külas kasvanud mehele, oli teatrikunstniku diplom juba kolmas. Esimene tööoskust tõendav dokument ulatati talle hoopis Kosel asunud ja omal ajal kuulsust kogunud 40. kutsekeskkoolist. «Õppisin seal autoremondilukksepaks ja autojuhiks,» teatab mees muheldes.

Toona tundus see tehnikahuvilisele noormehele igati põhjendatud valik olevat, meeldis talle ju juba teismelisena mootorrataste ja muude tehnikavidinatega jännata. «Mis seal maakohas poistel ikka teha, kihutasime tsiklite ja sääreväristajatega ringi,» meenutab Laagriküll.

Paber taskus, kasutas noormees omandatud oskusi autojuhina ühismajandis, Kehra sovhoosis. «See kõlab, jah, täna tõesti uskumatult!» naerab ta. «Parandasin igasugu Vene autosid – kassid, vassid, sassid (rahvakeelsed nimetused nõukaaegsetele autodele – toim), ise sõitsin GAZiga, vedades juurvilju, sitta ja kõike. Põllult ära ja põllule.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles