Uue kodumaise telekanali tegevusluba tühistati

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele suunatud reklaamidel on tavareklaamidest oluliselt rangemad piirangud. Foto on illustratiivne.
Lastele suunatud reklaamidel on tavareklaamidest oluliselt rangemad piirangud. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Juunist pidi vaatajateni uusi saateid tooma hakkama Kanal 8, mille juhtkond aga palus tehnilise järelevalve ametilt oma tegevusluba tühistada.

Kanali vastutav toimetaja Hans Ulmiste nentis, et uue kanali rajamiseks kuluv tehniline töö kujunes suuremaks kui esialgu arvati. «Oli asju, millega me ei osanud arvestada,» nentis Ulmiste.

Tehnilise järelevalve amet andis mais Kanal 8 Grupp OÜle tegevusloa ning Kanal 8 plaanis eetrisse jõuda 1. juunist. «Palusime loa tühistada, kuna seadus ei luba nii kaua venitada,» tunnistas Ulmiste ning lisas, et praegu taotletakse juba uut luba ning avaldas lootust, et uut kanalit võib näha septembrist.

Kanal 8 näol on tegijate kinnitusel tegu üldhariva Eesti elu ja tegemisi kajastava programmiga. Ulmiste on võrrelnud uut kanalit Discovery kanaliga, kus on palju tõsielusaateid. Palju tähelepanu pööratakse autospordile, sest meeskond on ise autospordi huviline.

Samuti hakatakse välja andma ka uudistesaadet, mis kajastab eelkõige elu erinevates Eestimaa paikades. «Meil on korrespondendid juba Valgas, Võrus, Elvas, Saaremaal ja Haapsalus. Hakkame kajastama just kohalike piirkondade uudiseid,» lisas Ulmiste.

Ettevõtte juhatuse liikmed on endine Tallinna TV tootmisjuht Artur Granström ja Andres Kullo. Kui Tallinna TV juhatus ajakirjandusest kuulis, et Granström asub uut kanalit looma, otsustati Granströmiga töösuhted lõpetada.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles