Otsitakse kõige tublimaid vabatahtlikke

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormi kandidaatide esitamiseks saab sellelt koduleheküljelt.
Vormi kandidaatide esitamiseks saab sellelt koduleheküljelt. Foto: www.vabatahtlikud.ee

7. detsembril toimuval Eesti vabatahtlike tunnustamisüritusel avaldatakse austust 15-le aasta vabatahtlikule, kandidaate saab esitada kuni 22. septembrini.

Sel aastal soovitakse tunnustada ennekõike algatajaid ehk neid inimesi, kes on algatanud ja ellu viinud väärt ettevõtmisi ning innustanud tegudele ka teisi, teatas tunnustamisürituse koordinaator Anna Gramberg.

«Igasuguse kodanikualgatuse käivitajaks on inimesed, kes otsivad lahendusi, kuidas meie elu paremaks ja mitmekesisemaks muuta. Tunnustagem vabatahtlikke, kellel on jätkunud järjepidevust oma häid ideid tegudeni viia,» lisas ta.

Tunnustamisürituse patroon on president Toomas Hendrik Ilves. Esmakordselt kannab vabatahtlike tunnustamist üle Eesti Televisioon.

Ettepanekud on oodatud kõigist valdkondadest kus vabatahtlikud tegutsevad, olgu selleks näiteks kultuur, looduskaitse, noorsootöö, sport või kohaliku elu edendamine laiemalt. Oluline on, et kandidaat on tegutsenud oma vabast tahtest ja tasu saamata, väljaspool oma lähemat sõprade ja sugulaste ringi.

Eesti vabatahtlike tunnustamiseks saavad oma ettepanekuid esitada nii eraisikud, ühendused, riigi ja kohalike omavalitsuste asutused kui ka ettevõtted. Lisainfo ning vormi kandidaadi esitamiseks leiab veebilehelt www.vabatahtlikud.ee.

Tunnustamisürituse korraldaja on Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskus.

Eesti vabatahtlike tunnustamisürituse traditsioonile pandi alus 2005. aastal. Tunnustamise peamine eesmärk on tõsta esile ja tänada vabatahtlikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles