Indrek Sarapuu: mis on Põlva kihelkonna suurim linn?

Indrek Sarapuu
, ajalehe Koit ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootamatult linnapilti tekkinud Karl Kikase skulptuur.
Ootamatult linnapilti tekkinud Karl Kikase skulptuur. Foto: Indrek Sarapuu

Kas elate linnas või maal?» küsib uuringufirma küsitleja minult telefonikõne lõpetuseks. «Elan vallasiseses maakonnakeskuses,» kostan. Küsitleja vaikib hetkeks ja siis ütleb: «Selge, sain aru.» Mina mõtlen, et huvitav, millest ta küll aru sai.

 Kas tal oli variantide hulgas selline kastike olemas või lihtsalt oli kaval ja tegi risti sinna, kuhu oli kirjutatud «maa». Ju seal maal elavad veidrikud ja ega «normaalseid» mehi sinna enam jäänud ei ole – kõik Soomes või Norras tööl, naised kauplustes müümas. Põlvamaa ajalehe Koit kultuuri-, haridus- ja ka sporditoimetajana olen mõelnud me vahvale maakonnalehele reklaamlausegi: «Mehed on Soomes, Koit on kodus.»

Aga ilma naljata – kus ma siis õigupoolest elan? Kas linnas või maal või mõlemas korraga? Põlva on nüüdseks aastapäevad liidetud teda ümbritsenud vallaga. Piir linna ja maa vahel oli ammu hägune. Valimisedki sai peetud nii, et moodustus uus tervik, seda küll ainult juhtimise osas. Muidu ajab üks ikka valla, teine linna asja, ja tulevikuprognoos on, et edaspidi pääseb vallapirukat jagama ainult linna häältega. Maa hääbuvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles