Äike süütas hooneid ja külvas segadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Krissu Külaots

Eile Eestit räsinud äike süütas mitu hoonet ja torm pillutas teedele puid.

Põltsamaa vallas Nõmavere külas süütas äike suitsusauna, mis hävis põles praktiliselt täielikult. Luunja vallas Kavastu külas põles kõrvalhoone kuhu oli kokku ehitatud garaaž ja puukuur ning päästjate saabudes ulatusid leegid katusest välja. Päästetööde juhi andmetel süütas tulekahju pikselöök.

Neljapäeval kell 22.24 teatati ka, et Võnnu külas Kurista külas lõi äike elumajja ja on tunda suitsulõhna. Päästjad leidsid tulekolde räästa alt, kust elektrijuhtmed majja sisenesid.

Päästjad avasid lõhkumisriistadega kahe ruutmeetri ulatuses räästaalust ja seina voodrilaudu ning kustutasid põlengu. Päästjad soovitavad äikse ajal ohu vältimiseks majast vool välja lülitada.

Välk lõi sisse ka Väätsa vallas Aasuvälja ja kahes hoones tekkis tulekahju. Elumajas põles ühe toa sisustus, diivan, kardinad ja sein. Kõrvalhoones põles samuti ühe toa sisustus. Päästjad kustutasid tulekahju.

Koigi vallas Päinurme külas suitses Rõugu alajaam, kuhu välk oli sisse löönud ja selle tagajärjel oli alajaamast sädemeid välja löönud. Päästjate kohale jõudes suitsu ja tulekahju enam polnud.

Reedel kell 00.48 põles Tamsalu vallas Araski külas kahekorruseline elumaja lahtise leegiga. Tulekahju likvideeriti kaheksa päästeauto abil kella nelja paiku öösel. Inimesed vigastada ei saanud.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel. Päästjate esialgsel hinnangul võis tulekahju põhjustada pikselöök.

Teele murdunud puid eemaldasid päästjad Otepää vallas Nüpli ja Sihva külas, Saare vallas Veelikse külas ja Vändra vallas Kadjaste külas, Väätsa vallas Roovere külas ja küla lähedal ning mujalgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles