Tartumaa vallad rajavad usinalt kergliiklusteid

Madle Timm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maramaa ja Lähte vaheline rada on peaaegu valmis, jäänud on vaid viimistlustööd. Sellega saab valmis terve rattatee Tartust Lähteni.
Maramaa ja Lähte vaheline rada on peaaegu valmis, jäänud on vaid viimistlustööd. Sellega saab valmis terve rattatee Tartust Lähteni. Foto: Kalev Saar

Rattasõit Tartu ümbruses muutub üha mugavamaks. Tartu lähivaldadesse ehitatakse ja plaanitakse uusi kergliiklusteid, mis peaksid eelkõige tagama jalakäijate ja ratturite ohutuse ning mugava liiklemise. Mitmed teelõigud on omavalitsustel juba valmis, kuid tulevikuunistusi siiski jätkub.

Haaslava valla maa- ja ehitusnõunik Heiki Tooming ütles, et praegu saab nende valitsusalas mööda kergliiklusteed sõita Roiult Sillaotsani.

Ehitamisel on umbes 2,6-kilomeetrine lõik Kurepalust Roiuni ja see töö peaks valmis saama kuu lõpuks. Vallale läheb lõik maksma umbes 70 000 eurot, ülejäänud 180 000 eurot saadakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu siseministeeriumi kergliiklusteede toetusskeemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles