Luunja papliallee peab kergliiklusteele alla vanduma

Madle Timm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunja papliallee mitut puud on tugevalt kärbitud – vallavanema sõnul selleks, et näha, milline allee tulevikus ühe variandina visuaalselt paistaks. Tõenäoliselt raiutakse peagi maha aga kõik puud.
Luunja papliallee mitut puud on tugevalt kärbitud – vallavanema sõnul selleks, et näha, milline allee tulevikus ühe variandina visuaalselt paistaks. Tõenäoliselt raiutakse peagi maha aga kõik puud. Foto: Kalev Saar

Tartumaal Luunja maanteed ääristavat vana paplialleed ootab sinna rajatava kergliiklustee tõttu suure tõenäosusega täielik mahavõtmine. Esimesed oksad on juba saetud.

Luunja vallavanem Aare Anderson ütles, et ta ei näe praegu muud võimalust. Tema sõnul on see viis tagamaks kodanike ohutust. «Inimeste turvalisusega ei tahaks ma kindlasti mängima hakata,» ütles Anderson. «Vanad puud on väga ohtlikud, isegi üliohtlikud, ning oksad võivad kergliiklusteel otse pähe sadada, rääkimata tervetest puudest,» selgitas ta.

Vallavanema sõnul peavad nad allee ohtlikkust ise hindama, sest tegelikult ei oska keegi öelda, mis hetkel kuskilt midagi kukub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles