Gerd Kanter alustab medalijahti

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter on juba pikki aastaid olnud kergejõustiku suurvõistlustel eestlaste suurlootus.   Tänavu on Kanteri vorm liikunud aina tõusvas joones.
Gerd Kanter on juba pikki aastaid olnud kergejõustiku suurvõistlustel eestlaste suurlootus. Tänavu on Kanteri vorm liikunud aina tõusvas joones. Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa meistrivõistluste eel lahvatas kettaheitemaailmas küll dopinguskandaal, kuid Eesti medalilootuse Gerd Kanteri sõnul see suuri muutusi ei too.

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistluste esimene skandaal lahvatas päev enne suurvõistluse algust just sellel alal, millel eestlased on harjunud hoolega silma peal hoidma. Nimelt selgus eile, et EMilt jääb eemale Euroopa edetabelis kolmandat kohta hoidnud horvaat Martin Maric. 30-aastase mehe dopinguproovist leiti halb analüütiline leid. Seega on medalisoosikul Gerd Kanteril üks konkurent vähem, kuid eestlane Marici puudumisest suurt numbrit ei teinud.

«Eks tema kohta liikus erinevaid jutte ning mõned mehed, kellega koos ta treenis, tundusid kahtlased,» kommenteeris Kanter horvaadiga seotud skandaali. «Ega ta eriline konkurent ei oleks olnud ka. Suurvõistlustel pole ta kunagi tegusid teinud.» Maric heitis tänavu mais USAs Horvaatia rekordi 67.92 ning seega võis enne võistlust teda pidada potentsiaalseks mustaks lambaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles