Kas Kangert toob Vueltalt esikümnekoha? Aga MMilt?

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti saab tänavusel maanteesõidu MMil Hispaanias välja panna kolm eliitratturit. Suure tõenäosusega asuvad stardijoonele Tanel Kangert, Rein Taaramäe ja Gert Jõeäär ning kuna asjaolud tunduvad olevat soodsad, võib keegi neist ka esikümnesse jõuda. Kangert, kes valmistub Hispaania velotuuriks, ei julge midagi lubada ja arvab, et proovib seekord MMil ka temposõidus midagi korda saata.

Ajalugu ütleb, et vähemalt korra mahuvad MMil esikümnesse kõik Eesti kõvemad ratturid. Avo Pikkuus tõi medaleid meeskondlikus temposõidus, Riho Suun, Lauri Aus ja Jaan Kirsipuu said grupisõidus 7., Jaanus Kuum 9. ja Janek Tombak 10. koha. Seega on küsimus, millal Kangerti ja Taaramäe aeg kätte jõuab. Äkki nüüd Ponferradas?

Reedel saab kõik selgeks,  kuid juba praegu võib öelda Eesti stardikohtade arvu. Kui mullu viis kolm meie ratturit MMile Kangert tänu kõrgele kohale World Touri edetabelis, siis tänavu saame trio välja panna Euroopa reitingu alusel – Eesti paikneb seal tänu Jõeäärele, Taaramäele ja Janinile 20. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles