Narva piirivalvureid suur koondamistelaine ei oota

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt
Narva piiripunkt Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ümberkorraldused politsei- ja piirivalveametis muudavad küll idapiiri piirivalvurite tööd, kuid suur koondamislaine neid ees ei oota, ehkki praegusest enam kui 300 töötajast peavad lahkuma need, kes ei ole valmis muudetud töökorraldustega kaasa minema.

PPA teatas aasta esimeses pooles, et koondab tänavu ligi 250 töötajat, et hoida kokku juhtimise pealt, tõsta palka eesliinil ja seega suunata tööd rohkem n-ö põllule, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Idapiiri piirivalvurite jaoks koondamisi karta ei ole, küll aga peavad pea kõik harjuma töökorralduslike muudatusega.

Nii näiteks muudetakse senised kuus piirivalvekordonit kaheks kordoniks ja osad seni kordoni staatuses olnud jätkavad nende kordonite teenistusüksustena, samuti liidetakse ka Narva raudtee ja maantee piiripunktid, et kaotada dubleerimist.

Kõigi muudatusega ei saa ükski senine töötaja koondamisteadet, kuid võib ise seadusega ette nähtud korras muutustest loobudes valida koondamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles