Elektriliini lõhkunud jaht põhjustas põlengu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin
Elektriliin Foto: Ants Liigus

Järelkärul purjekat vedanud mees lõhkus reedel Saaremaal Salme alevikus elektriliini, põhjustades sellega pinnasepõlengu ja jättes mitmeks tunniks vooluta ligi 400 klienti.

Salme alevikus jäi reedel kell 12.53 liinirikke tõttu ilma elektrita 396 klienti, teatas Meie Maale Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Villord Laul. Elektrilevi jaoks on selliste rikete tähistamiseks mõiste «pealesõit», mis tähendab, et lubatust kõrgem veos on elektriliini purustanud, selgitas Laul. Maksimaalne veose kõrgus, millega liinide alt võib läbi sõita, on 4,5 meetrit, mainis ta.

Rikke põhjustas paadiomanik, kes oma purjekat järelkärus vedades lõhkus hooletusest tulenevalt vooluringi lootsiku mastiga. Pinge all olevad liinid süütasid omakorda sädemetest pinnase. «Kuna maa on kuiv, võttis rohi kergesti tuld. Sädemetest sulas ka asfalt,» mainis liine teenindava firma Empower töödejuhataja Arno Kolk Meie Maale.

«Kahjusumma suuruse kohta ei oska midagi öelda, aga selle peab tasuma autojuht, kes õnnetuse põhjustas.»

Õnnetuse põhjustaja on ametnikel teada.

Kohale saabunud firma Empower töötajatel õnnestus rike likvideerida kell 16, ütles Kolk. Selleks ajaks olid päästetöötajad tema sõnul juba põlengu kustutanud. Kolk tõdes, et päästjad olidki esimesed, kes kohale saabusid.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Käis lisas Meie Maale, et tule kustutasid Salme oma vabatahtlikud tuletõrjujad vähem kui tunniga.

Põlengus inimesed ja hooned kannatada ei saanud, ütles Käis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles