Öist tulekahju oli kustutamas kogu Tallinna päästeressurss

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas öösel kontorihoone kustutustöid juhtinud Põhja päästekeskuse vanemoperatiivkorrapidaja Andres Mumma sõnul oli põlengut kustutamas kogu pealinna päästeressurss, lisaks päästemeeskonnad Muugalt ja Keilast.

«Tallinn ei olnud tulekahju tõttu siiski päästjateta, kuna linna katsid samal ajal Harjumaa päästekomandod. Kui samal ajal oleks juhtunud teine suurem õnnetus, ei oleks me hätta jäänud. Selline stsenaarium on meil korduvalt läbi töötatud ja me olime selleks valmis. Me ei saa lubada olukorda, kui Tallinn jääb ühegi päästeautota,» rääkis Mumma Postimehele.

Ta märkis, et suurtulekahju ajal oli Tallinnas ka teisi reageerimist vajavaid päästesündmusi, aga need ei olnud midagi märkimisväärset.

Öine tulekahju kesklinna kontorihoones oli päästjatele kõige kõrgema väljasõiduastmega. Mumma sõnul juhtub nii suuri tulekahjusid üks kord aastas.

Kohapeal tegutses kümme päästemeeskonda, kellest üheaegselt oli tulekahju kustutamas kaheksa. Päästemeeskonna standardsesse koosseisu kuulub neli inimest - päästemeeskonna vanem, autojuht ja kaks päästjat. Lisaks päästeautodele kasutasid päästjad sündmuskohal korvtõstukeid ja autoredeleid.

Kui tulekahju pealtnägijad väitsid sündmuskohal käinud Postimehe reporterile, et tulekahju alguses oli sündmuskohal probleeme veesurvega, siis Mumma sõnul ei vasta see tõele.

«Meil oli küll alguses probleeme tulekahju asukohta ligipääsuga, kuid veesurvega ei olnud mitte mingisugust probleemi. Tallinnas on päästjate seisukohast vaadates väga super veevarustus,» lausus ta.

Tulekahju järel läbis neli päästjat tervisekontrolli ning neist kaks vajas Põhja-Eesti regionaalhaiglas abi. Mumma sõnul on päästjatega kõik korras ja ka haiglas käinud mehed on pääsenud koju. Kõik neli tulevad oma vahetuse ajaks taas tööle. Päästjad vajasid abi ülekoormuse, kuumuse ja vedelikupuuduse tõttu. Mumma tõdes, et seda ei juhtu sageli, kui päästja vajab pärast tulekahju meditsiinilist järelevalvet.

«Selliseid asju tuleb ette intensiivselt levivate sisetulekahjudega, kus on suur põlemiskoormus, tihe suits ja kõrge temperatuur. Professionaalne tuletõrje kustutab tulekahjusid hoones sees, kus sa tegelikud viibidki koos oma vaenlasega ühes ruumis. Selliseid asju juhtub, aga õnneks mitte tihti,» sõnas Mumma.

Mumma tõdes, et päästeameti varustus on heal tasemel ja tulekahju ajal ei tundnud päästjad puudust mitte millestki.  «Varustust on meil viimastel aastatel piisavas koguses soetatud ja see on igati tasemel. Varustuse kaela ma ei ajaks mitte midagi,» lausus ta.

Mumma sõnul ei oska tema tulekahju oletatava põhjuse kohta midagi öelda. «Tulekahju põhjuse selgitab välja menetleja. Menetlus võtab tõenäoliselt aega, kuna häving on seal totaalne,» lausus ta.

Tallinna kesklinnas kahetiivalises büroohoones puhkes eile hilisõhtul tulekahju, mida päästjad kustutasid öö läbi ja järelkustutus ketsis täna lõunani. Häirekeskus sai teate Tartu maantee 35/Kunderi 8a hoones puhkenud tulekahjust kell 0.06. Teate saamise hetkel põles hoone juba lahtise leegiga, eelkõige kolmandal korrusel paiknev kangaladu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles