Noored ehitasid Eesti esimese elektrivormeli

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FEST14 esitlus Viking Motorsi esindussalongis.
FEST14 esitlus Viking Motorsi esindussalongis. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Tehnikakõrgkooli tudengite ühismeeskond Formula Student Team Tallinn tutvustas eile Eesti esimest elektrivormelit FEST14, mida on arendatud alates 2012. aastast ja millega osaletakse tootearendusvõistlusel Formula Student.

Elektrivormel on otsast lõpuni valminud tudengite mõtte- ja kätetöö tulemusena, ainsad ostetud osad on auto elektrimootor ja selle kontroller. Võrreldes sisepõlemismootoriga on jõutud väga võimsa elektrilise võidusõiduautoni, mis kiirendab 0–100 km/h 3,4 sekundiga.

«Elektrivormel, mida hellitavalt kutsume Suitsupääsukeseks, osales möödunud nädalal esimest korda Baltic Openil Põltsamaal, kus omavahel võtsid mõõtu Taani, Soome, Saksamaa, Rootsi, Venemaa ja Eesti tudengimeeskonnad kokku 16 vormeliga, millest neli olid elektrivormelid,» rääkis Formula Student Team Tallinna kapten Teet Praks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles