Põllumehed nõuavad abi Vene sanktsioonide vastu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kutsuvad valitsust üles otsima kiiresti lahendusi Venemaa impordikeelu tõttu surve alla sattunud Eesti põllumajandus- ja toidusektori ettevõtete olukorra leevendamiseks.

Venemaa impordipiirangutel on laiem mõju Euroopa Liidu põllumajandusturgudele, mida tuleb hinnata erinevate põllumajandussektorit tabanud negatiivsete asjaolude kontekstis, seisab eile laiali saadetud Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Põllumeeste Keskliidu pressiteates.

«Venemaa piirangute tõttu on häiritud tavapärased tarnekanalid ja paljude ELi liikmesriikide tootjad otsivad uusi turge. Kui Venemaa turule samas mahus alternatiivseid turge ei suudeta leida, siis on oht, et «ülejäägid» jõuavad tootmiskuludest madalama hinnaga Eesti turule ning suruvad konkurentsist välja kohaliku toidukauba ja -toorme,» ütles Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles