Tallinna uue raehoone konkursi võitja teenib pool miljonit

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse uue hoone asukoht linnahalli juures..
Linnavalitsuse uue hoone asukoht linnahalli juures.. Foto: Küllike Rooväli.

Tallinna linnavalitsus kuulutas koostöös Eesti arhitektide liiduga välja linnahalli naabrusse kerkiva uue raehoone konkursi, mille võitja teenib 500 000 krooni.

Rahvusvaheline ideekonkurss viiakse läbi kahes etapis ning teise etappi pääseb kümme edukamat. ideekonkursi võitja auhind on 500 000, teise koha auhind on 300 000 ja kolmanda koha auhind on 200 000 krooni.

Lisaks saavad kõik teise etappi edasipääsenud osalejad ergutuspreemia 150 000 krooni. Ühtekokku 3,5 miljonit krooni maksev konkurss jõuab lõpule tuleval aastal.

Tallinna peaarhitekti Endrik Männi sõnul kestab konkursi esimene etapp märtsikuuni ning teine etapp jaanipäevani.

Uude hoonesse koliks linnavolikogu ja linnavalitsus koos kantseleidega ning 11 linnaametit. Praegu on need ametkonnad laiali üheksas majas.

Esialgsete kavade kohaselt läheks uue maja ehitamiseks 2010. aastal ning see kerkib linnahalli kõrvale neelates enda alla ka praegu seal piirkonnas Põhja puiestee ääres oleva Statoili tankla.

Linn pidas tankla krundi enda kätte saamiseks Statoiliga pikalt läbirääkimisi ja sai viimaks erafirmaga kokkuleppele.

Linnavolikogu kiitis uue raehoone ehitamise idee heaks juba 2006. aasta juunis ning toonase kava järgi pidi see 2010. aasta septembriks kerkima kesklinna sadama ja Kadrioru vahele tühermaale, kuhu hakkab tulevikus ulatuma Petrooleumi tänava pikendus. Maja ehitamise hinnaks pakuti toona 500 miljonit krooni.

Arhitektide liit pidas seda kohta aga väga ebaõnnestunuks, mistõttu linnavõim hakkas majale otsima uut asupaika. Raehoone paiknemist linnahalli juures toetab ka arhitektide liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles