Galerii: botaanikaaias õilmitsevad miljonid roosid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Botaanikaias toimuvad täna ja homme roosipäevad - «Eesti roosid 60-aastased».

Vanimate roosisortide iga maailmas võib mõõta aastasadades, Tallinna Botaanikaaia vanimad Eestis aretatud sordid tähistavad sellel aastal 60. sünnipäeva, vahendas Raepress.

Tallinna Botaanikaaiast, mis rajati 1961. aastal, sai koht, kus roosiaretusega alustasid nii roositeadlane Vello Veski kui ka botaanikaaia kujundaja, maastikuarhitekt Aleksander Niine, kelle sünnist möödub tänavu 10. augustil 100 aastat.

Roosipäevad toimuvad laupäeval, 17 juulil ja pühapäeval, 18.juulil Tallinna Botaanikaaia roosiaias kell 11-19. Nii laupäeval kui pühapäeval päeval toimuvad ekskursioonid algusega kell 12.00, 13.30 ja 15.00, kus jagatakse teavet roosisortide ja nende kasvatamise kohta.

Tallinna Botaanikaia külastamine on tasuline. Täiskasvanu pilet maksab 45 krooni. Sooduspilet (üli)õpilasele, ajateenijale ja pensionärile 25 krooni. Kuni seitsmeaastased lapsed saavad tasuta sisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles