Purunenud rehviga Estonian Airi lennuk maandus probleemideta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas tegi täna kell 20.24 hädamaandumise Estonian Airi lend OV473, millel oli purunenud rehv.

Esialgsetel andmetel purunes lennukil vasakpoolse tagumise teliku sisemine rehv. Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer rääkis, et pärast lennuki õhku tõusmist avastati lennuväljalt rehvi tükk, millest teatati kohe meeskonnale. Arutati, kas lennuk sõidab Amsterdami või maandub kohe Tallinna lennuväljale - otsustati viimase kasuks.

Lennuki CRJ900 pardal viibis 82 reisijat ja neli meeskonnaliiget. Päästjate jaoks oli tegemist kõrgeima ehk neljanda taseme hädaolukorraga.

Lennuk maandus 20.24 ja lennuki maandumine kulges kõrvalekalleteta. Maapealne meeskond vaatas lennuki üle ja lennuk ruleeris iseseisvalt seisuplatsile, teatas Estonian Air.

Põhja päästekeskusest öeldi Postimehele, et päästjad võtsid lennuki vastu ning jahutasid telikut, et vältida tulekahju puhkemist. Päästeameti sõnul kulges maandumine probleemideta.

Sündmuspaigal viibinud Postimehe reporteri sõnul plaksutasid sündmust uudistama tulnud kümned pealtvaatajad, kui lennuk oli õnnelikult maa peale jõudnud.

«Selline asi ei ole kindlasti tavapärane. See on esmakordne Estonian Airi ajaloos, aga sellised juhused on läbi mängitud. Kõike õpitut õnneks vaja ei läinud,» ütles Randveer kergendatult.

Reisija: tundsime, et kõik pole korras

Pardal olid ka noored sportlased, kes olid teel Hiina võistlustele. Laura Lehiste rääkis, et lennuk tiirutas enne maandumist pea tund aega õhus ning sooritas ühe madallennu. Muuhulgas sooviti kulutada kütust, et lennuk kergem oleks. Lennukis viibinud inimestele jagati infot katkise teliku kohta nii eesti kui inglise keeles. Hoolimata sellest oli neiu sõnul olukord hirmutav. Paanikat siiski ei tekkinud.

Venemaalt koju Utrechti reisiv Oskar Hovinga ütles, et probleemist oli aru saada kohe, kui lennuk õhku tõusis. «Kui õhku tõusime, siis tundsime, et kõik pole korras. Lennuk laperdas,» rääkis ta. Ta leidis, et lennumeeskonna poolt reisijatele edastatud info polnud piisav ning pani teda seetõttu muretsema, et lennukiga on midagi tõsiselt korrast ära.

Reisijad toimetatakse sihtkohta täna õhtul varulennukiga. Estonian Air palub vabandust reisijatele tekitatud ebamugavuste pärast.

Praegu ei ole veel teada, miks rehv purunes. Randveeri sõnul kontrolliti lennukit enne reisi alustamist. Seda, kas tegemist oli ebakvaliteetse rehviga, selgitab tema sõnul uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles