Poodi lubatakse venekeelse etiketiga tooted

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põllumajandusministeerium teatas, et Venemaa sanktsioonide tagajärgede leevendamiseks lubatakse erandkorras Eestis müüa ka Venemaa turu jaoks pakendatud ja märgistatud toidukaupa.

Selleks tuleb taotleda veterinaar- ja toiduameti erakorraline luba ning müügikohas peab kauba kõrval olema ka eestikeelne tooteinfo. Luba Venemaa turu jaoks pakendatud toidukaupa Eestis müüa pole ettevõtted seni küsinud, kuid arvestades, et müügikeeld hakkas kehtima päevapealt, tekib tootjatel tõenäoliselt vajadus kaup siin maha müüa. Samasugune luba on ettevõtjatele antud ka näiteks Soomes.

Lisaks otsitakse Eesti piima- ja kalatoodetele aktiivselt uusi turge. Näiteks saatis veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel eile kirja Indoneesiasse, Taiwani, Keeniasse ja Tansaaniasse, et need saadaksid Eesti piimatoodetele impordinõuded. Nimelt peavad loomsete saaduste eksportimiseks olema täidetud sihtriigi nõuded, mida nad esitavad aga ainult neile sobivatele riikidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles