Läti president plaanib Obamaga Tallinnas kohtuda

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērziņš ja USA president Barack Obama 2012. aasta maikuus toimunud NATO kohtumisel.
Läti president Andris Bērziņš ja USA president Barack Obama 2012. aasta maikuus toimunud NATO kohtumisel. Foto: SCANPIX

Läti president Andris Bērziņš plaanib Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama Eesti visiidi ajal temaga Tallinnas kohtuda, vahendab Läti uudisteportaal BBN.

Bērziņš ütles intervjuus Läti telekanalile LTV, et väga oluline on arutada kohtumisel NATO taktikat ja Läti-USA kahepoolset koostööd. Läti riigipea sõnul on kohtumine väga oluline ebastabiilses rahvusvahelises olukorras.

BBN märkis, et Balti riigid ja Poola kavatsevad enne Obamaga kohtumist oma seisukohad kooskõlastada.

Läti suursaadik Ameerika Ühendriikides Andris Razans ütles, et Obama visiit ei ole oluiline mitte ainult Eesti, vaid kõigi Balti riikide jaoks. Suursaadiku sõnul näitab see USA toetust kõige kõrgemal tasemel, arvestades sündmusi Ukrainas.

Läti kaitseminister Raimonds Vejonis ütles, et Obama visiit on selge signaal USA toetuses Balti riikidele. Vejonise sõnul näitab USA riigipea visiit Venemaale ja kogu ülejäänud maailmale selgelt, et Balti riigid on osa Euroopa Liidust ja NATOst.

Välisministeerium kinnitas eile, et Ameerika Ühendriikide president tuleb septembris Eestisse visiidile. Presidendi visiidi toimumise täpne aeg ja muud detailid avalikustatakse lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles