Mati Eliste süüasja materjalid saadeti prokuratuuri

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Eliste (26.05.1941 - 28.12.2020).
Mati Eliste (26.05.1941 - 28.12.2020). Foto: Peeter Langovits.

PPA Põhja prefektuuri uurijad lõpetasid endisest reformierakondlasest Tallinna linnavolikogu eksliikme Mati Eliste mõjuvõimuga kauplemise süüasja kohtueelse uurimise ning saatsid materjalid prokuratuuri.

Põhja ringkonnaprokuratuur langetab uurimismaterjalide põhjal menetlusotsuse ehk otsustab süüdistuse esitamise ning sisu ja millises menetlusliigis kriminaalasi kohtusse saadetakse, vahendas ERR Uudised.

Märtsi alguses esitas politsei 69-aastasele Elistele kahtlustuse mõjuvõimuga kauplemises ning uurimise käigus esitati Elistega seotud laulu- ja liikumisstuudiole Mariel sama kahtlustus juriidilise isikuna.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas Eliste väidetava üle 100 000 krooni suuruse meeleheavõtmise uurimiseks kriminaalmenetlust mullu novembris.

Kriminaalmenetluse ajendiks oli mullu 29. oktoobri Eesti Ekspressis ilmunud artikkel, mis käsitles Pirita linnaosa halduskogu esimehe Mati Eliste väidetavat 111 000 krooni küsimist maaklerilt Aili Asavilt ärimees Vassili Galaganovi eramu detailplaneeringu heakskiitmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles