Ruumikitsikus sunnib uusi lahendusi projekteerima

, teemalehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aet Ader elas Londonis viibides arhitekti Ernö Goldfingeri 1967. aastal valminud kuulsas Balfron Toweris, mida peab brutalistliku arhitektuuri tippteoseks. «Ses hoones on tõepoolest realiseerunud modernistlike arhitektide ideed tänavatest õhus,» selgitab ta.
Aet Ader elas Londonis viibides arhitekti Ernö Goldfingeri 1967. aastal valminud kuulsas Balfron Toweris, mida peab brutalistliku arhitektuuri tippteoseks. «Ses hoones on tõepoolest realiseerunud modernistlike arhitektide ideed tänavatest õhus,» selgitab ta. Foto: Hydar Dewachi, Jacques-Alain Finkeltroc, Mike Massaro

Aet Ader arhitektuuribüroost b210 veetis kaks nädalat Londoni arhitektuurifestivali rahvusvahelises residentuuriprogrammis, kus ta mängis koos kolleegidega läbi nüüdisaegse korterelamu projekteerimise – eesmärgiga võimaldada tulevastele elanikele soodsamaid elu- ja tööruume.

Mis toimub Londoni elamuehitusturul sellist, mis võiks toimuda ka siinsamas Eestis? Kas märkasid, et sealset ehitusturgu mõjutavad mõned niisugused faktorid, mis siin kunagi päevakorrale ei kerkigi?

Eesti elamuehituse turg on Londoni omast muidugi paljuski erinev. Hetkel 8,3 miljoni elanikuga Londoni rahvaarvuks prognoositakse 2031. aastaks 10 miljonit. Suurbritannia elanike tihedus paikneb suures osas just Londonis ja selle ümbruses, samas kui näiteks Šotimaa ja Walesi elanike arv kahaneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles