Päästekeskus ei nõustu kriitikaga aeglasest jõudmisest Tutermaa tulekahjule

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju
Tulekahju Foto: SCANPIX

Põhja päästekeskus ei nõustu sotsiaalmeedias leviva kriitikaga, nagu oleks päästjad jõudnud laupäeval Harjumaal Tutermaa külas puhkenud tulekahjule erakordselt aeglaselt.

Keila piirkonna inimeste Facebooki grupis «Märgatud: Keilas» levib info, nagu oleks päästjad jõudnud Tutermaal puhkenud tulekahjule 20 minutit pärast väljakutset, kuigi Keila päästekomando asub põlengukohast vaid 1-2 kilomeetri kaugusel.

Häirekeskus sai laupäeva õhtul kell 23.43 väljakutse tulekahjule Harku vallas Tutermaa külas. Keila komando oli sel ajal teisel väljakutsel, seetõttu edastas häirekeskus kell 23.44 väljakutse Tallinna Lilleküla komandole, ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs Postimehele.

«Keila päästekomando lõpetas teise väljasõidu kell 23.55 ning siis said ka nemad häirekeskuselt teate Tutermaal puhkenud tulekahjust. Keila komandole teatas häirekeskus põlengust hiljem, kuna nad olid teenindamas teist väljakutset. Väide, nagu nad oleks Keila päästjad kogu aeg komandos olnud, on vale. Kell 23.57 olid nad juba Tutermaa sündmusel, mis tähendab, et nad jõudsid teatamise hetkest põlengule kahe minutiga. See on väga operatiivne reageerimine,» lausus Hirs.

Päästjate saabudes põles hoones katusealune, kus ladustati laminaatparketi liiste.

Lilleküla komando jõudis sündmuskohale kell 23.59 ehk 15 minutiga. «Kuna selleks ajaks oli kohale jõudnud juba Keila komando ja põles ainult katusealune, polnud Lilleküla komandol kustutamisel funktsiooni ja nad pöördusid linna tagasi,» lausus Hirs.

Päästjad kustutasid tulekahju kell 0.22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles