Muhu lükkas Kuressaare ühinemisettepaneku tagasi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulik Koguva külas Muhumaal. Pilt on illustratiivne.
Tuulik Koguva külas Muhumaal. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann / Postimees

Muhu vald lükkas tagasi Kuressaare linna ettepaneku alustada kõigi Saaremaa omavalitsuste vahel läbirääkimisi kogu maakonda hõlmava omavalitsuse loomiseks.

Muhu vallavolikogu teatas Kuressaare linnavolikogule saadetud kirjas, et Muhu vald otsustas ühinemisläbirääkimisi mitte alustada.

Muhu volikogu viitas mullu detsembris vastuvõetud valla arengukavale aastateks 2014-2020, mis ütleb, et Muhu vald säilib iseseisva ja haldussuutliku vallana.

«Muhu vallavolikogu tänab Kuressaare linnavolikogu kutse eest alustada ühinemisläbirääkimisi ja meil on hea meel, et Muhu valda peetakse vääriliseks partneriks. Muhu vallavolikogu oli ja on avatud koostööle kõigi Saare maakonna omavalitsustega ning osalema ühisprojektides,» kirjutas Muhu vallavolikogu esimees Ain Saaremäel.

Kuressaare linnavolikogu võttis mai lõpus ühehäälselt vastu Eesti oludes erakordse otsuse, mis lubab Kuressaare linnal alustada läbirääkimisi kõigi Saaremaa omavalitsustega ühinemiseks. Kuressaare linnapea Hannes Hanso ütles siis, et Suur-Saaremaa omavalitsus oleks parema haldussuutlikkusega ja see tõstaks kogu Saaremaa elujõulisust.

Kuressaare pakkumise on tagasi lükanud ka näiteks Pöide vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles