Suri Endla teatri näitleja Arvi Hallik

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Arvi Hallik Kaljo Kiisa filmilavastuses «Jääminek».
Näitleja Arvi Hallik Kaljo Kiisa filmilavastuses «Jääminek». Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Üleeile lahkus sellest ilmast 73-aastasena näitleja Arvi Hallik, kelle viimaseks rolliks jäi Linnapea osa tänavu kevadel Endla teatris esietendunud «Vareses».

Näitlejateed alustas 1941. aastal Märjamaal sündinud Hallik 1963. aastal Endlas, olles enne lõpetanud Tallinnfilmi õppestuudio.

Endla teatris töötas Arvi Hallik näitlejana kuni 1998. aastani, seejärel kuni 2012. aastani metallitöö meistrina.

Samal ajal tegi ta näitlejana kaasa lavastustes, kus temasugust karakterit vajati, teatas Endla Teater.

Olles innustunud nii elektroonika kui mehaanika sügavamast sisust, leiutas ta lahendusi ja teostas neid paljudele dekoratsioonidele ja rekvisiitidele, mis toetasid ning ilmestasid lavastuste teatraalset dünaamikat.

Kolleegidele jääb Arvi Hallik meelde abivalmi meistrimehena, kes igale katkisele kodumasinale hääle sisse puhus.

Halliku ausat ja teravat tõde said kuulda ka Pärnu Linnavolikogu I koosseisu saadikud, kellega koos ta 1989-93 linnarahva usalduse võitis.

Arvi Halliku pikast rolliloetelust Endla teatris võib välja tuua mitmeid märkimisväärseid rolle:

Povilas lavastuses «Puutuvid» (1977), Priidik Laasik «Otto Almari nägemuses» (1977), Peter Stockmann lavastuses «Doktor Stockmann» (1978), Jallu lavastuses «Tark neitsi» (1978), Ruuben lavastuses «Musta kassi öösel ei näe» (1984), Leo «Vastutuses» (1985), Phil «Saatuse heidikute kuus» (1989), Jack «Lõikuspeo tantsudes» (1992), Andres lavastuses «Armastuse võimalikkusest Vargamäel» (1993), Tehve Lamm «Karges meres» (2007).

Lisaks teatritööle jäävad Hallikut meenutama tema värvikad karakterid mitmetes telelavastustes ja filmides: «Jääminek» (1962), «Jäljed» (1963), «Inimesed sõdurisinelis» (1968).

1984. aasta tööde eest pälvis Arvi Hallik parima meesnäitlejana Eesti NSV Kultuuriministeeriumi ja Eesti NSV Teatriühingu aastapreemia.

Ärasaatmine toimub Endla teatrist 25. augustil kell 14.00.

Kimpe ja pärgi palutakse mitte tuua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles