Motofestival tõi Virumaale kihutajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed mootorratturid ei suutnud Narva ümbruses kiirusjanu taltsutada.
Mitmed mootorratturid ei suutnud Narva ümbruses kiirusjanu taltsutada. Foto: Priit Simson

Nädalavahetusel tabas politsei seoses motokultuurifestivaliga «Narva Bike 2010» Virumaal kihutajaid, kellest mõned proovisid oma sõiduki rammu lubatust tunduvalt suuremal kiirusel.

Reede pärastlõunal tabasid politseinikud kaks kiiruseületajat: kella 15.25 ajal mõõtsid politseinikud Tallinna-Narva maantee 183. kilomeetril sõiduauto Saab kiiruseks 167 km/h, tund aega hiljem peeti 181. kilomeetril kinni mootorratas Honda, mille kiirus oli 159 km/h, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Laupäeval kell 17.45 mõõdeti Tallinna-Narva maantee 169. kilomeetril, kus suurim lubatud sõidukiirus on 70 km/h, sõiduauto BMW kiiruseks 113 km/h. Sõidukiroolis olnud 38-aastane Kirill oli tarvitanud ka alkoholi.

Sama päeva õhtul kella 21 paiku põhjustas üks mootorrattur liiklusõnnetuse. Ida-Virumaal Toila ristmikul sõitis 25-aastane Edgar mootorrattaga BMW otsa pööret sooritavale mikrobussile Dodge. Vigastatud mootorrattur toimetati Ida-Viru keskhaiglasse. Mõlemad juhid olid kained.

Pühapäeval peeti kinni kolm mootorratturit, kes ei pidanud kiirusepiirangutest kinni. Ühel kihutajal, 34-aastasel Alekseil, tuvastati lisaks veel alkoholijoove. Suurim piirkiiruse ületamine mootorrattaga oli 63 km/h.

«Kõik juhid põhjendasid kiiruse ületamist möödasõidu sooritamisega. Mootorrattaga kiiruse ületamine on üks ohtlikumaid teguviise, kuna õnnetuse korral on selle juht kõige vähem kaitstud vigastuste eest. Taolise käitumisega pannakse ohtu nii iseennast kui ka kaasliiklejaid,» kommenteeris ida prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelvalve talituse juht Alvar Ottokar rikkumisi.

Narva politseijaoskonna juhi Reeno Kullamä sõnul möödus üritus tõsisemate rikkumisteta, kuid siiski tabati üks kiirust ületanud ja kaks joobes mootorratturit. Tema sõnul oli probleeme kaitsekiivrite ja turvavarustuse eiramisega, eriti välismaalastest motomeeste seas.

Kullamä arvas, et ürituse korraldajaga peab kokku istuma, et kajastada tekkinud kitsaskohti, mida järgnevatel aastatel võiks parandada.

Lisaks politseile tagas ka piirivalve turvalisust Narvas. Väljas oli jalgsipatrullid ja piirivalvekaater, kes jälgis olukorda Narva jõe ääres. Piirivalve mingeid rikkumisi ei tuvastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles