Eesti avas Brasiilias saatkonna

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia lipp
Brasiilia lipp Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet avas koos Brasiilia välisministri Luiz Alberto Figueiredo Machadoga Eesti saatkonna Brasiilia pealinnas Brasilias, tegemist on Eesti esimese saatkonnaga Ladina-Ameerikas.

Eesti suursaadik Brasiilias on Mart Tarmak. Saatkonnal Brasilias on kaasakrediteering ka Tšiilisse, Colombiasse ja Peruusse, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Paet märkis, et saatkonna avamine toimub ajal, mil rahvusvaheline poliitiline olukord on täis suuri probleeme. «Seda enam on hea meel tihedate ja kiirelt arenevate suhete üle Brasiiliaga ning märgilise tähendusega saatkonna avamise üle,» lausus Paet.

Paeti sõnul on Eesti ja Brasiilia suhted viimastel aastatel oluliselt tihenenud. 2011. aasta suvel avas Brasiilia Tallinnas oma saatkonna. Eestil on ka aukonsulid kolmes Brasiilia piirkonnas. Brasiilias elab ligikaudu 500 eestlast ning kogukond on siin juba üle sajandi vana.

Brasiilia mängib Paeti sõnul nii rahvusvahelises poliitikas kui majanduses olulist rolli, pakkudes ka Eesti ettevõtjatele kasvavat huvi.

Vastastikused äridelegatsioonide visiidid aitaksid Paeti sõnul kaasa nii kaubavahetuse kui investeeringute kasvule. «Plaanime koos Eesti ettevõtjatega visiiti Brasiiliasse. Samuti ootame ka Brasiilia äridelegatsiooni visiiti Eestisse - tutvuma muuhulgas meie IT ja e-riigi lahendustega,» ütles Paet.

Eesti saatkond asub aadressil:

SHIS QL 12 Conjunto 05 Casa 18

CEP 71.630-255, Brasilia - DF

Tel: +55 61 3205 8900

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles