Ministeeriumilt päritakse aru riigiabi kohta

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

«Kui Eesti ametiasutused ei lükka ümber kaebuse esitaja argumente, on neil võimalik teatada komisjonile riigiabi andmisest ning taotleda selle heakskiitmist,» kirjutas põllumajanduse ja maaelu arengu peadirektoraadi direktor Nathalie Sauze-Vandevyver. Ta hoiatab, et kui komisjon ei saa kaebuse asjus piisavat selgust, algatatakse ametlik uurimismenetlus.

Kaebuse esitajaks on Postimehele teadaolevalt Tähtvere valla talunaine Hilja Valk, kunagise riigivanema Jaan Tõnissoni sugulane. «Mul on alust arvata, et põllumajandusministeerium on osutanud 3089,17 hektari riigile kuuluva põllumajandusmaa rendileandmisega ASile Tartu Agro sellele ettevõttele ebaseaduslikku riigiabi,» kirjutas Valk.

«Ebaseaduslik abi seisneb rendihinna olulises ja pikaaegses soodustuses võrreldes põllumajanduslike rendimaade kehtivate turuhindadega Tartu maakonnas. Rendileping sõlmiti fiktiivse rendikonkursi tulemusena, kus rendimaade konkurss polnud avalik, vaid viidi läbi valikpakkumisega konkurss, kuhu kutsuti vaid kaks ettevõtet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles