Aaviksoo: jälgime piiride taga toimuvat väga tähelepanelikult

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo
Jaak Aaviksoo Foto: Peeter Langovits

Kaitseminister Jaak Aaviksoo kinnitas, et Iskander rakettide paigutamine Eesti ja NATO piiride vahetusse lähedusse on olnud neile teada ja piiride taga toimuvat jälgitakse väga tähelepanelikult.

«NATO eesmärgiks NATO-Venemaa suhetes läbi viimase kahe aastakümne on olnud kasvavalt heatahtlik teineteisemõistmine. Heatahtlikkus ei tähenda sinisilmsust - seepärast ei tulnud meile üllatusena alles hiljuti meedia kaudu laialt levitatud Moskva otsused paigutada moodsad taktikalised raketikompleksid Iskander Kaliningradi oblastisse,» selgitas Aaviksoo pressiteate vahendusel.

«Sama strateegilise mõtlemise jätkuna saime meedia vahendusel teada Iskanderide paigutamisest Leningradi sõjaväeringkonda, kus nad kujutavad ohtu 400 km raadiuses, mis katab olulise osa Soome, Eesti, Läti ja Leedu territooriumist,» jätkas ta.

Iskander rakettide sõjalist tähendust ei tohiks ministri sõnul ületähtsustada, kuid samas tuleb nende meedia kaudu võimendatud paigutust näha teadliku sammuna Euroopa üldise julgeolekutasakaalu kontekstis.

«Sellise sammu astumine on meie jaoks arusaamatu, arvestades nii kaasaegseid julgeolekuohte kui ka Venemaa ja NATO tänaseid suhteid,» märkis Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles