Ajakirjaniku tapmisele järgnesid nii eestpalved kui õhulöögid

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foley 2012. Süürias.
Foley 2012. Süürias. Foto: SIPA/Scanpix

Kuigi Islamiriigi (IS) terroristide käe läbi võika lõpu leidnud USA ajakirjaniku James Foley perekond kutsus pärast tema surmavideo avalikkuse ette tulemist antud pressikonverentsil vaid palvetama ja ülejäänud pantvange vabastama, said veretöö toime pannud islamistid siiski kohe tunda ka tapetu kodumaa karistavat kätt.

USA sõjaväe teatel andsid nad 24 tunni jooksul pärast Foley pea mahalõikamise video ilmumist Islamiriigiga seotud sihtmärkide pihta 14 õhulööki. Seda hoolimata sellest, et Foley tapmise video lõpus näidati kaadreid teisest islamistide käes olevast USA ajakirjanikust, Steven Sotloffist.

Ameeriklaste kinnitusel õnnestus neil edukalt tabada Islamiriigi veokeid ja muud vara. BBC viitas kurdi allikaile, kelle teatel kattis ameeriklaste õhutugi kurdide ja Iraagi valitsusvägede edasiliikumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles