Siseminister viib Saaremaa ühisvalla moodustamise uuesti valitsuse istungile

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarma vald.
Kaarma vald. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lümanda, Kärla ja Kaarma vallavanemad saatsid siseministrile ja peaministrile kirja, milles teevad ettepaneku anda liitumise tulemusena moodustatava valla nimeks Lääne‐Saare vald.

Varasemalt on valitsus kaalunud kolme valla liitumise tulemusena moodustatavale suurvallale Saaremaa valla nime.

Siseminister Hanno Pevkur rõõmustas, et Lümanda, Kärla ja Kaarma vallad näitavad üles tahet sisulise ühinemisega edasiminekuks ning on teinud omalt poolt ettepaneku tekkinud vastuseisu lõpetamiseks, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja Mihkel Loide.

«Tänan ühinevaid valdu konstruktiivse ja riigimeheliku suhtumise eest, kuna eesmärk on ju õige ning valdade ühinemine toob kasu eelkõige kohalikele vallaelanikele,» ütles Pevkur.

Kaarma, Kärla ja Lümanda volikogud võtsid vastu otsuse valdade ühinemiseks ning kinnitasid ühinemislepingu koos lisadega 11. juunil.

Saaremaal on see läbi aegade teine ühinemine, 1999. aastal moodustati Kaarma valla ja Kuressaare valla baasil Kaarma vald.

«Valitsus toetab valdade vabatahtlikku ühinemist ning eeldatavasti saame juba tuleval nädalal kinnitada Saaremaa kohalike vallajuhtide ettepanekul ühendvalla nimeks Lääne‐Saare vald,» lisas Pevkur.

Lääne-Saare valla moodustumisel eraldab valitsus ühinemistoetuseks uuele ühisvallale umbes 535 000 eurot, mis aitab parandada valla toimimist ja teenuste kättesaadavust kohalikele elanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles